Urban Jungle

Groen, natuurlijk, avontuurlijk

Urban Jungle

Urban Jungle wonen

Voel jij je helemaal thuis in de wildernis? Dan is een urban jungle interieur helemaal jouw ding! Het gebruik van natuurlijke materialen is voor deze woonstijl vanzelfsprekend een must. Hierbij moet je denken aan het gebruik van bijvoorbeeld botanische materialen zoals rotan, riet en hout in zowel meubels als accessoires. Van een rotan bankje of spiegel tot een rieten bijzettafel of mand. En natuurlijk veel, heel veel tropische planten om het geheel af te maken!

Qua kleurgebruik in een urban jungle interieur zie je veel crème en wit tinten als rustige basis. Vanuit daar wordt er diepte toegevoegd door het gebruik van diverse natuurlijke texturen en materialen. De urban jungle vraagt natuurlijk om veel groene en bruine accenten. Dit kun je doen door het gebruik van veel planten en bloemen in het interieur te verwerken. Maar ook in het gebruik van kussens, behang, prints en kleden de urban jungle sfeer terugbrengen.

Het leuke aan deze stijl is dat er geen regels zijn. Laat je leiden door je eigen smaak en kies voor stukken die jij mooi vindt. Laat je inspireren door de natuur om jou heen of elementen die je bijvoorbeeld bent tegengekomen op reis.