Modern

Verfijnd, stijlvol, sereen

Modern

Modern wonen

Een moderne huisstijl is te herkennen aan het minimalistische karakter. De producten in een modern interieur hebben vaak strakke lijnen en rechte vormen en stralen rust en eenvoud uit. Zo worden er veel lichte kleuren gebruikt en worden er slanke elementen gebruikt zoals bijvoorbeeld dunne tafelbladen of het gebruik van draadstaal.

Als we naar de meubels in een modern interieur kijken, valt het volgende op: grote rechte (hoek)banken met daarnaast een grote fauteuil. Bij een eettafel zie je vaak strakke stoelen, meestal in één dezelfde kleur. Qua materiaal wordt er veel gebruik gemaakt van bijvoorbeeld metaal, aluminium, leer, staal, chroom en kunststof. Ondanks dat hout niet tussen het lijstje staat, is het zeker een materiaal wat goed past bij een modern interieur. Waar je wel op moet letten is dat het hout strak en glad is.

Kleuren die veel gebruikt worden in een moderne huisstjil zijn bruin, zwart, grijs en wit. Vaak in combinatie met accentkleur, die je ook weer terugziet in de accessoires. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor een betonlook of het gebruik van grote tegels in het antraciet. Liever een lichtere uitstraling? Kies dan voor een witte hoogglans tegel of een houten vloer of laminaat in white wash afwerking. De lichte kleuren zorgen voor een reflectie van het licht wat de kamer ruimer laat lijken.